Fotoproject deel 3: Water en doeken!

Water en doeken?
Onze eerste twee shoots waren een succes! (klik hier voor deel 1: ballonnen en deel 2: Bohemnian Style)
Laten we een stapje verder gaan. Lynn wil wel het water in! Zij heeft nog mooie jurken in de kast hangen. En we besluiten het element van doeken toe te voegen. Water en doeken dus! Let’s go!!

Zon

Mooi zonlicht is een vereiste, want dat reflecteert mooi op het water en geeft een extra effect door het doek heen. Maarja, de zon kunnen we niet bestellen. Dus op de goeie gok prikken we een datum.
Het is een half bewolkte dag. We besluiten eerst even te gaan picknicken in de hoop dat de zon later tevoorschijn komt. Helaas… 

Dan maar het water in zonder de zon. Gewoon beginnen! Lynn trekt haar rode jurk aan en stapt het water in. Het is ontzettend zoeken hoe we een mooi resultaat krijgen met de jurk, het water, het licht en het doek. We spelen, kijken, proberen en doen alles nog een keer en nog een keer!

Water en doeken

Model

Lynn en ik bekijken de foto’s, kijken hoe het nog mooier kan en schieten verder. Ze laat mij weten waar zij op dat moment allemaal aan denkt. Doek opgooien, armen gebogen houden op de juiste manier, handen mooi houden, lichaamshouding, gezichtsuitdrukking. Oef! Model zijn is echt werken! Helemaal als je ook nog eens honderd keer een doek mag opgooien.

Het resultaat mag er dan ook naar zijn:

En dan…

De wolken schuiven aan de kant en…yes!! De zon komt erdoor! Wat een mazzel.
En dan moeten we snel zijn, want hij steekt nog net boven de boomtoppen uit. Gelukkig zijn we nu geoefend. Dit geeft net dat beetje extra wat we zoeken voor deze foto’s met water en doeken. De schittering van de zon, de zonnestralen door het doek. Ja, dit is het!

Linda Schellevis Fotografie
Linda Schellevis Fotografie

Kledingwissel

Lynn heeft ook nog een witte jurk mee. Die willen we ook nog op de foto. Dit geeft direct een heel ander beeld en ander sfeer aan de foto’s. 
Inmiddels weet ik hoe ik mijn camera moet instellen om tegen de zon in te fotograferen. We praten nog maar weinig en schieten zo snel mogelijk veel foto’s nu de zon nog mooi boven de bomen langs, het water in schijnt.

Het water in

Lynn is bereid om verder het water in te gaan. Hierdoor verandert de achtergrond en dit geeft weer een ander beeld. De schittering in het water is bijna magisch. De foto’s worden sprookjesachtig!
Waow, wat is dit vet!

Water en doeken
Linda Schellevis Fotografie

Dankbaar

Dit was de moeilijkste shoot die we samen gedaan hebben. Door het zonlicht, water en doeken. En waow, wat is het mooi geworden!
Het was alle moeite waard. Het heeft geleid tot dit resultaat van prachtige plaatjes!

Ontzettend dankbaar voor dit moment, de zon die kwam, voor Lynn die honderd keer die doeken opgooide voor het perfecte plaatje.

Wil je meer weten over Lynn? Neem dan even een kijkje op haar website: klik hier. 

Linda Schellevis Fotografie

Volg je mij al op instagram en/of Facebook? 
Daar deel ik meer over mezelf, mijn onderneming en natuurlijk foto’s!