Wanneer doen we nou die familieshoot?

De foto waar ik samen met mijn ouders, broers en zus op sta, is van meer dan tien jaar geleden! Een foto waar we met de hele familie opstaan, dus ook onze partners en kinderen, is er niet. We hebben het wel een keer gepland tijdens een weekend weg. Niet een echte familieshoot, maar gewoon ‘even’ een foto maken met z’n allen. Toen bleek op het geplande fotomoment, mijn broertje al weg te zijn! Dit is inmiddels ook alweer vier jaar geleden.

In 2020 denk ik: Dit vraagt om een serieuze aanpak; het inhuren van een fotograaf. En ik gooi het in de familie. Wanneer doen we nou die familieshoot? 

Familieshoot

Datum prikken

Gelukkig weet ik een heel lieve collega fotograaf die gespecialiseerd is, in familieshoots. Das’ knuss Fotografie. Haar vraag ik in juni 2021 wanneer ze plek heeft. Ze gooit wat datums op. Daarop maak ik een datumprikker aan binnen de familie. Er komt een datum uit in oktober. Prima. Gaan we doen.

Daar dacht de overheid anders over. Vlak voor onze fotoshoot datum worden de maatregelen aangescherpt en mogen we niet meer met zoveel personen bij elkaar zijn. Helaas. De familieshoot moet worden verzet.

Familieshoot

Dat meen je niet!

Weer krijg ik van mijn collega een aantal data door die ik wederom via de datumprikker de familie in gooi. Werkt perfect. Als snel hebben we een nieuwe datum in mei 2022! Mooi. Eindelijk!

De maanden gaan om en de datum staat bij de hele familie in de agenda. 
Dan krijg ik een bericht van de fotografe of we nu al een datum hebben gekozen met de familie voor de familieshoot. Jazeker! Die staat al in de agenda, toch? De fotograaf weet van niks. Ohnee, het zal toch niet…

We spitten beide onze communicatie door en komen tot de conclusie dat ik de geprikte datum nooit heb door gegeven aan haar…
Dit meen je niet!

Familieshoot

Wat nu?

Helaas is de gekozen datum nu al bezet. Wéér noemt de fotograaf een aantal datums. 

Ik beken aan mijn familie wat er gebeurd is en geef de nieuwe mogelijke datums door. Op elke datum heeft iemand wel iets. Hoe is het mogelijk?

De moed zakt me in de schoenen. Is het nou echt zo moeilijk om met mijn familie op de foto te gaan? Waarom heb ik zo dom gedaan?

 

Prioriteit

Ik besef ineens ook hoeveel meer families dit zullen hebben. En dat dit ook te maken heeft met wat je prioriteit geeft. Foto’s lijken op dit moment niet zo belangrijk. Ik bedoel, het is maar een foto. Waar maak ik me druk om?

Tegelijkertijd weet ik dat de foto’s die je nu NIET maakt, gemist zullen worden over tien jaar. Pas dan besef je hoe belangrijk het is om dit moment wèl vast te leggen. Want dan zijn de kinderen ineens groot. Mis je een persoon. Of zijn er door gebeurtenissen zoveel dingen veranderd, dat je beseft hoe fijn het was op dit moment. De herinneringen van later, maak je nu!

 

We doen die familieshoot!

En dat maakt dat ik niet weer een nieuwe datum ga kiezen met de fotograaf. Ik ben zelf ook fotograaf. We hebben een datum met z’n allen. Dan gaan we het doen. Ik zet mijn camera wel op statief en kan hem met een app op mijn telefoon bedienen.  Ik kan foto’s van alle kinderen maken. En van iedereen die verder nog wil. Mijn man weet ook hoe mijn camera werkt en kan mij erop zetten.

Die foto’s komen er. We doen het!

Familieshoot

Doe het nu!

Herken je mijn verhaal? Wanneer is de laatste mooie foto van jou en je familie? 
Stel het dan niet langer meer uit, maar plan een datum en boek een fotograaf!

In één van mijn vorige blogs geef ik je tips over hoe je de juiste fotograaf kiest voor jouw fotoshoot: klik hier voor die blog.

Ben je geïnteresseerd in mij als jouw fotograaf? Neem dan contact met mij op via het contactformulier
Liever eerst nog wat meer weten? Vraag dan mijn gratis brochure aan!

Wacht niet op een bijzonder moment, maar maak hem zelf!