Fotoproject deel 2: Bohemian Style!

Na onze eerste shoot met ballonnen (klik hier voor de blog) hebben we het volgende op het oog: bohemian style! Wat hoort daar allemaal bij?
We denken aan hoeden, lange rokken, franjes en laarzen. Weer lijkt het ons mooi om het laatste daglicht te pakken; het gouden uur. Dan nog de locatie… Lange sprieten gras. een spoorrails?

April

Waar vinden we op dit moment van het jaar wat we zoeken? Dit blijkt inderdaad een zoektocht. Gelukkig weet manlief van Lynn een plek met een stuk oude rails. Er rijden geen treinen meer, op zich wel belangrijk. Hoe de zon daar ondergaat weten we niet. Dat gaan we daar dan maar bekijken. We boffen: haar man wil ons wel rijden!
Hoe luxe; een fotograaf en model met chauffeur!

Yes! Gevonden!

Tof! Het spoor is gaaf. Zonlicht van opzij, ook perfect. We moeten wel snel zijn, want de zon zal achter een rij bomen verdwijnen.
Lynn zet een muziek je op en we beginnen. We merken dat het in het begin altijd even zoeken is naar wat we precies voor ogen hebben. Het is dan gewoon een kwestie van doen en van alles uitproberen. Lynn kijkt mee op mijn camera en zo weet zij steeds beter welke houdingen ze kan aannemen die mooi zijn.
We komen tot prachtige beelden en gaan door tot de zon achter de bomen verdwijnt…

Grassprieten

En dan nu op zoek naar hoog gras. Waar vind je die in mei…?
Nog belangrijker; waar is de ondergaande zon nog te zien?

Onze chauffeur weet wel wat plekjes, dus we gaan gewoon maar rijden. Helaas gaat op veel van die plekjes de zon aan de verkeerde kant onder, of is al verdwenen achter de bomen.

Hier! STOP!

Op een gegeven moment rijden we langs een kanaal. In de berm langs het water groeien lange sprieten! Ja! Dat hebben we nodig. En nu de zon nog… aan de overkant gaat ie onder. Maar is al achter de bomen die daar staan. Totdat..STOP! NU! HIER! 
De bomenrij houdt op en er ontstaat een open plek waar de zon nog schijnt. We moeten wel snel zijn en hebben maar beperkte ruimte in de berm. Grinnikend om deze onverwachte locatie rennen we de berm in en Lynn poseert. 

Linda Schellevis Fotografie
Linda Schellevis Fotografie

Waow!

Het zonlicht dat weerkaatst in het water is prachtig! De warmte die een ondergaande zon aan foto’s geeft is geweldig. 
En wat heb je eigenlijk weinig nodig voor een mooi plaatje. Nota bene in een berm!

Lynn vertelt dat ze weleens vaker op een shootlocatie is geweest waarvan ze dacht; hier? Wat voor een foto’s komen daar nou uit? Maar het feit is, voor een foto pak je maar een bepaald kader in beeld. Je kunt heel goed bepalen wat je wel en niet in dat kader plaatst als fotograaf. En dan heb je meestal maar weinig nodig. En daar maken we nu dankbaar gebruik van!

Linda Schellevis Fotografie
Linda Schellevis Fotografie

It’s a wrap!

Als de zon is ondergegaan, lopen we dankbaar en blij terug naar de auto. Het is gelukt!
We hebben de foto’s die we graag wilden maken. Bohemian style it was! 

In de auto scrollen we al gauw even door de foto’s op de camera. Ik kan niet wachten om ze op groot scherm te zien. Eenmaal thuis laad ik de foto’s in en selecteer ik de beste. Wat een feest om te doen. Ik word er altijd heel vrolijk van!
Onze race tegen de ondergaande zon word rijkelijk beloond! We hebben weer een mooi hoofdstuk toegevoegd aan ons project. 

Linda Schellevis Fotografie

Meer zien?

Lynn werkt als (stem)actrice voor televisie, film en theater.  Ze is te zien geweest in verschillende tv-en online commercials. Daarnaast werkt ze als model voor diverse merken, waaronder Senseo en PostNL. Bekijk meer op haar website: www.lynntackaert.com

Linda Schellevis Fotografie

Volg je mij al op instagram en/of Facebook? 
Daar deel ik meer over mezelf, mijn onderneming en natuurlijk foto’s!