Zelf op de foto!

Wat? Zelf op de foto? Maar ik ben toch niet voor niks achter de camera gekropen?

Dit hoor en zie ik van veel andere fotografen. Maar nee hoor, ik heb er helemaal geen problemen mee eigenlijk. Sinds dat ik mijn bedrijf gestart ben, wil ik graag ieder half jaar nieuwe foto’s. Passend bij wie ik nu ben en bij het seizoen.

Zelf op de foto

Hoe voelt dat?

Het is ook goed om regelmatig even weer te voelen hoe het is om vóór de camera te staan. Dan ervaar ik wat mijn klanten ook ervaren. En ook wat helpt om je op je gemak te voelen.
Ik merk dat ik mij erg gemakkelijk voel bij iemand die ik ken. Kletsen lukt wel. Gek doen ook. En daar komt lachen automatisch bij. Goede ingrediënten voor spontane en leuke foto’s! Dan is zelf op de foto gaan helemaal niet erg!

Floor Mommers

Leren kennen

Dat is ook waar ik voor ga als je een shoot bij mij boekt; dat we elkaar eerst wat beter leren kennen. Niet dat we eerst middagen of avonden gaan daten! (Dat kunnen we altijd nog doen ;p)
Ik stuur je drie vragen via de mail. Daarna is er vaak wat contact over en weer via mail of what’s app, bellen kan ook. Daarmee krijgen we beiden al een goed gevoel of er een klik is. Zodra we elkaar ontmoeten voor de shoot is er ook altijd even tijd om live kennis te maken. Tijdens een kort wandelingetje naar de shoot locatie bijvoorbeeld. En tijdens de shoot leren we elkaar nog beter kennen. Daardoor voel je je al snel op je gemak, is die camera snel ‘vergeten’ en ben je helemaal in jouw moment.

Niks bijzonders

En dus ga ik op pad met een collega fotograaf: Floor Mommers. Allereerst voor de gezelligheid. Met daarbij nieuwe foto’s van elkaar.
Eigenlijk doen we niks bijzonders. We zoeken een leuke plek. Die heb ik al op het oog en wil ik eens gaan bezoeken. Tijdens het wandelen naar de plek, zijn we al flink aan de klets. En dan blijkt dat het een heel avontuurlijk pad is dat we hebben gekozen. Lekker door de wildernis en de modder, haha! Dit kan alleen maar beter worden! En dat wordt het ook. We vinden hèt bruggetje op een mooie open plek.
Zodra de camera’s uit de tas komen, doen we eigenlijk niet anders dan gezellig doorkletsen. We vertellen aan elkaar onze wensen. Geven elkaar aanwijzingen zoals we anders ook doen. We doen gek, proberen wat dingen uit. Kijken bij elkaar. En hebben eigenlijk vooral heel veel lol!

Zelf op de foto

Ontspannen

Wat heel mooi is, is dat wij dezelfde visie hebben. We delen onze kijk op fotografie en omgang met klanten. En het lijkt alsof wij elkaar al jaren kennen. Vanaf het eerste moment al. Heel apart is dat. Daardoor voelen wij ons erg op ons gemak bij elkaar. En dat is fijn als je op de foto gaat. Dat het helemaal comfortabel voelt. En we weten wat we van elkaar verwachten. Dat is ook belangrijk.

Fijn moment

Aan het einde van de dag, hebben we gewoon een super gezellige middag gehad. Zijn we weer helemaal bijgekletst. Staan we zelf op de foto. En hebben we supermooie foto’s van elkaar gemaakt! Waar we dus helemaal als onszelf opstaan.

Alleen geen brownie gegeten…! Daar hadden we na afloop enorm veel zin in 🙂
En dus gaan we het nog een keer overdoen. Zonder camera’s, met brownies!

Linda Schellevis Fotografie