Kindershoot

Als een familieshoot vanwege Corona nu niet kan, dan doen we een kindershoot! Want de tijd gaat voorbij en dit moment komt nooit meer terug. Hoe fijn is het om dan wel jouw kinderen op deze leeftijd mooi vast te leggen.

We gaan naar mijn favoriete plek; de zandverstuiving. Zodra we aankomen is het gelijk al goed. Het is prachtig weer. Nog lekker rustig op deze ochtend. Fabiënne en Benjamin lopen voor ons uit. Direct op ontdekkingstocht. Dat is wat deze plek met kinderen doet. Ik hoef niets te sturen of te forceren. Kinderen gaan zelf op onderzoek uit. Lekker in het zand voelen. Takken zoeken. Rennen. Ik hoef alleen maar te volgen.

Kindershoot

Vliegen

Benjamin heeft zijn vliegtuig mee. Die komt ver in de wind. Wat een plezier! En dat levert ook mooie plaatjes op natuurlijk. Naar mama gooien, erachteraan rennen, weer gooien, samen rennen.

 

 

Pauze

Dan is het even tijd voor een pauze. Even op een kleedje zitten en wat fruit eten en drinken. Dat is altijd fijn tijdens een kindershoot. We genieten op dat moment extra van de mooie dag en de fijne plek.

 

 

Kindershoot

Lief

Daarna hebben Fabiënne en Benjamin weer energie voor tien. Samen rennen ze door het zand. 

Kindershoot

Ze maken samen een dansje en willen zelfs wel even knuffelen! Dat eindigt in rollebollen in het zand en een stoeipartij met grote schik! Benjamin is lief en voorzichtig met zijn zusje. Zo aandoenlijk om te zien. Daarna pakt Benjamin zijn vliegtuig weer op en gaat verder met gooien.

Zand

Fabiënne blijft zitten en voelt met haar handjes door het zand. Heel bewust geniet ze van het zachte zand dat door haar handjes en vingertjes glijd. Je ziet haar ontdekken wat zand doet. Echt een peuter, zo mooi! Opeens doet ze haar armen omhoog en laat het zand over haar hoofd vallen. Ik reageer quasi geschokt: wat doe je nou?! Wat tot een grote lach op haar gezicht zorgt. Maar ook een echte ondeugende ‘boevenblik’ waarop ze het nog een paar keer herhaalt. Ik blijf reageren en foto’s maken. Wat heerlijk dit!

Kindershoot
Kindershoot
Kindershoot

Raad eens…

Nu ze helemaal op hun gemak zijn en de camera gewend zijn, probeer ik ze samen op de foto te krijgen. Ik vraag of ze eens lekker bij elkaar willen gaan zitten. Dat is geen probleem. Ik geef mama de opdracht achter mij een dier na te doen. Fabiënne en Benjamin moeten raden welke. En als mama zo gek staat te doen, kan je niet anders dan lachen natuurlijk!

Kindershoot

Dieren

We blijven in het dierenthema, want ik heb altijd diertjes ‘in’ mijn camera. Ik zie een boomstronk liggen en vraag ze daar op te gaan zitten. En dan of ze eens goed willen kijken of ze een diertje in de camera zien! Ook die raden ze en beide krijgen ze er van mij één om mee te spelen. De fantasie komt los en samen spelen ze met de diertjes. Even later wordt ook mama erbij betrokken. Dat leidt tot kietelpartijen!!

Genoeg!

En dan is het genoeg. Fabiënne wordt moe en laat dit merken. We pakken onze spullen bij elkaar en lopen terug naar de auto.

Moeder benoemt nogmaals wat een heerlijke plek dit is. En ook hoe fijn dit was, de manier waarop ik het deed. Het was gewoon een ochtend genieten!

En dat is precies waarom het gaat tijdens een shoot bij mij; genieten van het moment! Dat levert de mooiste foto’s op!

Meer?

Wil je meer foto’s van mij bekijken? Kijk dan eens naar mijn Portfolio
Dagelijks op de hoogte blijven van mijn bezigheden of gewoon uit nieuwsgierigheid? Volg me dan op Instagram