Verliefd op rode krullen!

We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats. Ik ben direct verliefd op de mooie rode krullen van Elsa! We lopen een eindje de Veluwe op. Zo kunnen we gelijk even kennis maken. Lars zit lekker in de buggy mee te luisteren naar het geklets van zijn moeder en ik. En Elsa racet op haar loopfiets voor ons uit.

Na vijf minuten zie ik een mooie zandvlakte tussen de bomen liggen. Ik stel voor daar heen te wandelen. De kleur van zand vind ik zo’n mooie rust geven op foto’s. Zo gezegd, zo gedaan. We stoppen bij de zandvlakte en Elsa rent direct de vlakte op. Terwijl ik haar met de camera volg, blijft moeder bij Lars. Elsa is verrukt van de omgeving en de grote zandbak! En ik van haar mooie bos rode krullen en blauwe ogen.

Verliefd op rode krullen

Lekker impulsief

Het enige wat ik vanaf dan hoef te doen is het volgen van de kinderen. Elsa is drie jaar en Lars anderhalf. De leeftijd waarop kinderen heerlijk hun eigen ding doen en zich niet makkelijk laten sturen. Lekker impulsief doen wat in hun opkomt. Ik hou ervan! Ik volg ze en probeer mee te gaan in hun spel, contact te maken via hun belevingswereld. Dat kan ik goed door mijn ervaring als juf. Ik zie snel wat ze interesseert en kan me makkelijk laten meenemen in hun spel. Elsa vindt de aandacht erg leuk en ik heb al snel veel mooie spontane foto’s van haar prachtige gezicht en rode krullen!

Op ontdekkingstocht

Lars gaat ook op ontdekkingstocht. Heuveltje af vind hij spannend, dus hij kruipt voorzichtig achteruit. De inspanning is van zijn gezicht af te lezen. Lopen kan hij al wel, maar in het zand lijkt hij zich onzeker te voelen, dus gaat liever op zijn knieën verder. Ik zie aan hem dat hij wat graag zijn grote zus achterna zou willen, maar zo snel is hij nog niet.

Kindershoot

Even pauze…

De kinderen hebben trek en weten wat moeder in haar tas heeft zitten, dus we houden even pauze om te eten en drinken. Met kleine kinderen is het altijd handig om eten en drinken mee te nemen tijdens een shoot. Even een pauze en indrukken verwerken.

Als de buikjes gevuld zijn spelen we gewoon weer verder. Moeder speelt nu ook lekker mee. Als Elsa zich door haar moeder laat dragen terwijl ze de bult afrennen pak ik ook dat moment. Evenals het moment dat Lars er ook bij komt staan en ze met z’n drieën lekker bij elkaar staan.

Spelletje!

Ik probeer Lars en Elsa ook samen op de foto te krijgen. Elsa heb ik mee en vind het leuk om met haar broertje een spelletje te doen. Maar Lars denkt daar anders over. Ik laat ze raden wat voor een diertje er ‘in de camera’ verstopt zit en ze krijgen er uiteindelijk allebei één. Daar willen ze wel samen mee spelen! Ik kan mijn foto’s maken.

kindershoot, gezinshoot, fotoshoot

Klaar is klaar!

Lars begint er langzamerhand genoeg van te krijgen en zoekt zijn moeder op. Ook hier pak ik het moment tussen moeder en zoon.

Het is tijd om te gaan. Als het goed is, is het goed. Ook hierbij ga ik uit van de kinderen. Klaar is klaar. We gaan niks forceren. We pakken onze spullen en lopen terug naar de auto.

kindershoot, gezinshoot, fotoshoot

Complimenten 

Moeder en ik kletsen gezellig verder. Ze laat direct weten hoe leuk ze de shoot vond. ‘Ik kan wel merken dat je goed met kinderen bent en veel met kinderen werkt. Je maakt super makkelijk contact met Elsa en Lars.’

Zo voel ik het ook. Wat fijn om te horen dat zij het zo ervaart.

Niet uitgekletst

Eigenlijk zijn we nog niet uitgekletst, dus mijn gevoel zegt dat we elkaar nog eens wederzien. We zeggen gedag en moeder besluit met:

‘Zelfs als we geen foto’s gemaakt zouden hebben, vond ik dit een leuke ochtend!’

Tot snel!

 

Marloes heeft een supertof bedrijf: FloorVerrast! Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op haar website: www.floorverrast.nl