Newbornshoot

Newbornshoot

Ik kom binnen en oma zit met haar kersverse kleindochter in haar armen op de stoel. Moeder is druk met de haren van haar twee oudste dochters. Die weten al wel wat er gaat gebeuren. Twee en vier zijn ze. De twee grote zussen van Fajèn. Ik heb ze ook al met hun moeder gefotografeerd toen hun kleine zusje nog in de buik zat. Nu mag ik de newbornshoot doen.

Springen

Oma en opa gaan er vandoor. Wij gaan met alle meiden naar boven. Fajèn mag ook nog haar mooiste jurkje aan. Terwijl zij wordt omgekleed klimmen de grote zussen op het grote bed en beginnen energiek te springen. Het enthousiasme is groot en ik pak mijn camera. Wat hou ik van deze energie en vrolijkheid! Een goed moment om testfoto’s te maken met het daglicht wat de kamer in schijnt.

We richten de slaapkamer in zodat het ’t mooist is op de foto. Dekens en kussens van het bed. Alle spulletjes van de nachtkastjes. Maar wel een mooi babykleed om Fajèn straks op neer te leggen.
Moeder probeert de meiden rustiger te krijgen en wil ze voorbereiden op de newbornshoot. Ik stel haar gerust en zeg dat het wel goedkomt. Laat ze maar even. Ik volg hen wel..

Zussenliefde

Ik vraag aan de vierjarige hoe zij graag met haar kleine zusje op de foto wil. Ze gaat op haar buik op bed liggen, strekt haar armen voor zich uit, waar haar zusje in kan liggen en zegt: “zo!” De andere zus doet haar grote zus vrijwel direct na. Ze komt ernaast liggen op haar buik en strekt ook haar armpjes uit. Moeder legt Fajèn rustig in hun armen en blijft dichtbij.

Ik hoef niets meer te doen, alleen maar te klikken. De zussen zijn dolverliefd op hun kleine zusje! Ze overstelpen haar met kusjes en knuffels! Wat een prachtig liefdevol moment… Het daglicht valt mooi in de kamer, precies waar de drie zusjes elkaar knuffelen. Hun moeder geniet van dit moment, maar houdt ook goed in de gaten of Fajèn het nog goed vind. Die vindt het allemaal prima.  

Na ongeveer vijf minuten zegt de grootste zus dat ze Fajèn nu op schoot wilt vasthouden. Ook dat is snel gerealiseerd. Weer komt de andere zus erbij zitten. Nu beginnen ze aandachtig de kleine vingertjes en teentjes van hun zusje te bewonderen. Er wordt zelfs heel zacht een kusje op de teentjes gegeven. Hoe lief! Weer maak ik in korte tijd een heleboel foto’s en genieten we van dit schattige zussenmoment.

Spelenderwijs

Ook dit tafereel duurt maar een paar minuten en nu willen de meiden weer lekker springen op bed. Moeder neemt Fajèn snel in haar armen en ik laat de meiden even uitrazen. Dan probeer ik nog één ding: “Meiden, wat doen jullie het goed! Net lagen jullie op je buik. Kunnen jullie ook op je rug liggen? Dan leggen we jullie zusje tussen jullie in.”
Ja hoor, daar zijn ze ook wel voor in. Tot grote hilariteit begint Fajèn naar de neus van haar zus te happen om er vervolgens op te sabbelen! Dat zorgt voor een hoop gelach en gegiechel bij ons allemaal. Op deze speelse manier zijn de mooiste foto’s bij elkaar, algauw in een kwartier gemaakt. Gewoon zoals het was op dat moment.

Baby

De zussen gaan naar beneden om lekker te spelen en moeder en ik blijven boven met Fajèn die inmiddels moe geworden is van alle energie van haar zussen. Ze krijgt nog even wat drinken bij haar mama en valt voldaan in slaap. Ze werkt nu heel makkelijk mee met de poses waarin we haar leggen. Dit voor het echte plaatje dat bij een newbornshoot hoort. Het daglicht valt mooi op haar gezicht en de lichte kleuren maken het een lief en zacht geheel. Even later doet ze voorzichtig haar ogen weer open en lijkt onder de indruk te zijn van de lens en mijn camera. Prachtige foto’s van een slapende en wakkere baby zijn het resultaat.

“Wat een mooie foto’s! Echt leuk gedaan!”

Hou jij ook van speelse, zachte foto’s in het daglicht?
Dan zijn wij een perfecte match! 
Kijk gauw met welke fotoshoot ik jou blij kan maken!