Blog Linda Schellevis

“Ik ben Linda en ik ben fotograaf”

In november 2018 ging ik voor het eerst naar een netwerkbijeenkomst voor fotografen.

Mijn status:

 • net een cursus Moment Design afgerond bij Peter Lammers.
 • Vernieuwde enthousiasme in het fotograferen gekregen.
 • Plannen aan het maken om er nu echt werk van te maken.
 • Al wat shoots binnen de familie gedaan.
 • Mijn oude canon camera van jaren oud.
 • Nog geen website, Facebookpagina of Instagram.
 • Ik kende vrijwel niemand in dit wereldje, kwam net om de hoek kijken.

Onzeker stapte ik binnen en nam deel aan deze bijeenkomst.

Die middag stonden mijn oren roodgloeiend. Ik nam alles in mij op. Leerde nieuwe mensen kennen. En ook een heleboel nieuwe woorden, termen, dingen die ik juist wel of niet moest doen. Vol met nieuwe informatie en contacten ging ik die avond naar huis. Met ook een heleboel plannen en enthousiasme.

Het belangrijkste: mezelf fotograaf gaan noemen!

In november 2019 ging ik voor de tweede keer naar deze netwerkbijeenkomst voor fotografen.

Mijn status:

 • Een jaar meer ervaring en nog steeds enthousiast
 • Elke maand een shoot gedaan waarvoor ik betaald kreeg
 • Geïnvesteerd in een fullframe camera
 • Verstand van Lightroom
 • Een website, Facebookpagina en Instagram
 • Visitekaartjes op zak
 • Eigen stijl ontdekt en nieuw portfolio in ontwikkeling

Deze middag stapte ik zelfverzekerd de bijeenkomst binnen.

Ik had er zin in en was nieuwsgierig naar collega’s. Ik werd aangesproken door Emmie de Vries: “Hey Linda, wij volgen elkaar op Instagram!” Wat leuk elkaar in het echt te ontmoeten. En door social media lijkt het alsof je elkaar al kent. Dat maakt het zo makkelijk om met elkaar te praten. Ik kwam collega’s tegen met wie ik het afgelopen jaar meerdere keren heb afgesproken om met en van elkaar te leren. Gezellig! Ik raakte niet uitgepraat…

fotostrip

Er waren drie sprekers deze middag die onze wijze lessen meegaven:

 • Miranda Apeldoorn van Zinvol, over het laten groeien van je bedrijf.
 • Elze en Raisa van Confetticollective over de do’s en dont’s op Instagram.
 • Kim Munnecom over de wet van aantrekkingskracht.

Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Zo fijn! In mijn volgende blogs ga ik verder in op wat dit mij heeft gebracht…

Wat me het meest is bij gebleven deze middag is het verschil met vorig jaar. Hoe ik me voel, wat ik heb bereikt en waar ik sta in alle ontwikkelingen. Wat één jaar een verschil kan maken. Door mijn hart te volgen, acties te ondernemen, kleine stappen te maken en het aandacht te geven.

Mijn bedrijf is aan het groeien. Mijn Instagram wordt steeds mooier. En de doelen die ik vorig jaar had, zijn waargemaakt. Wat een heerlijk gevoel is dat!

“Ik ben Linda en ik ben fotograaf”